NOS Sport

Hockeysters winnen met dubbele cijfers van Frankrijk

Hockey World League 2015: Nederland-Frankrijk

De Nederlandse vrouwenhockeyploeg heeft de eerste wedstrijd in Hockey World League op zeer eenvoudige wijze gewonnen. In Brasschaat (België) werd Frankrijk met dubbele cijfers verslagen: 11-0.

Halverwege de wedstrijd was de stand al 6-0. Lidewij Welten en Maartje Paumen scoorden beiden drie keer. Paumen was bij al haar doelpunten trefzeker vanuit een strafcorner.

Azerbeidzjan

Frankrijk werd op het laatste moment aan het deelnemersveld toegevoegd, omdat Azerbeidzjan niet kwam opdagen. De Franse hockeysters waren echter geen partij voor Oranje, dat zich een uur lang in een speeltuin waande.

Bij Frankrijk maakte Fiona Dalhuijsen haar opwachting. De in Nederland woonachtige Dalhuijsen, die uitkomt voor eersteklasser Strawberries, werd pas vanochtend opgeroepen door de Franse bondscoach.

Complimenten

"Complimenten voor Frankrijk dat ze hier zijn en ook complimenten voor de FIH dat ze dat zo snel geregeld hebben. Het is lekker om het toernooi zo te beginnen", aldus Marijne.

"Het is lekker als er zoveel corners in gaan en dat de spitsen kunnen scoren. Dat is goed voor het eigen gevoel. Al moeten we deze wedstrijd niet te serieus nemen. Het hebben ons daarom gefocust op onszelf."

Zuid-Korea

Zondag nemen de hockeysters het op tegen Zuid-Korea, dinsdag wacht Japan. Bij de HWL zijn drie olympische tickets te verdienen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl