Prins Harry als militair
NOS Nieuws

Prins Harry na tien jaar beroepsmilitair af

De Britse prins Harry is geen beroepsmilitair meer. Na tien jaar dienst, met twee uitzendingen naar Afghanistan, heeft hij het Britse leger verlaten en zet hij zich in voor goede doelen.

Eén daarvan is de bescherming van bedreigde diersoorten. De 30-jarige prins, de jongste zoon van prins Charles, gaat deze zomer in Afrika aan het werk bij natuurbeschermingsorganisaties. Hij spreekt van een lang gekoesterde droom die in vervulling gaat. Hij wil onder meer helpen bij het opsporen van stropers die jacht maken op het ivoor van olifanten en neushoorns.

Het contact met de krijgsmacht gaat niet helemaal verloren. In oktober gaat hij aan de slag bij een organisatie die gewond geraakte en zieke militairen helpt bij hun herstel en een eventuele terugkeer naar de burgermaatschappij.

Harry heeft zijn vertrek uit het leger in maart al aangekondigd. In april zei hij dat hij een geweldige tijd had gehad, mede omdat het leger hem de kans heeft geboden om aan de publiciteit te ontsnappen. Later dit jaar volgt nog een officieel afscheid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl