Taekwondoka's stranden in kwartfinales

Reshmie Oogink (rood) in haar partij tegen de Noorese Tina Skaar Getty Images

Taekwondoka's Reshmie Oogink en Jeroen Wanrooij zijn in de kwartfinales uitgeschakeld op de Europese Spelen. Oogink verloor in de categorie +67 kilogram met 7-3 van de Kroatische Iva Rados.

De Nederlandse vlaggendraagster bij de openingsceremonie kreeg in de eerste ronde drie straffen, maar scoorde zelf toch nog een punt tegen de Kroatische. Ze probeerde het daarna wel, maar kreeg opnieuw een straf en Rados maakte haar punten.

In de beslissende laatste ronde haalde de Nederlandse alles uit de kast, maar het was niet genoeg voor een plek bij de laatste vier.

Herkansingen

Oogink plaatste zich ook niet voor de herkansingen, omdat Rados in de volgende ronde verloor. Eerder op de dag won Oogink vrij eenvoudig haar eersterondepartij van de Noorse Tina Skaar met 11-5.

Jeroen Wanrooij (blauw) in zijn eerste partij tegen de Turk Ali Sari Getty Images

Jeroen Wanrooij wist zich ook niet te plaatsen voor de halve finales in de categorie +80 kilogram, maar maakt nog wel kans op brons in de herkansingen. Hij verloor zijn tweede partij van de dag van Radik Isaev uit gastland Azerbeidzjan met 8-6.

Isaev, de regerend Europees en wereldkampioen, scoorde in de eerste ronde meteen drie punten en bezorgde Wanrooij een straf. De Azeri bleef ook in de volgende ronde punten pakken en Wanrooij kwam er niet aan te pas. Hij bezorgde Isaev nog wel een straf en scoorde in de laatste ronde nog wat punten, maar dat was niet genoeg voor de overwinning.

Kansen

Doordat Isaev zijn partij in de halve finale won, heeft Wanrooij nog wel kans op de bronzen medaille. Hij staat nu in de herkansingen. Eerder op de dag won de 32-jarige Wanrooij nog zijn eersterondepartij. Hij versloeg de Turk Ali Sari met 10-9.

STER Reclame