Jan Blokhuijsen ANP

Schaatser Jan Blokhuijsen heeft een nieuwe ploeg gevonden. De 26-jarige allrounder tekent een contract bij Team Stressless. Blokhuijsen gaat daar samen met onder anderen de Belg Bart Swings aan de slag.

"Ik heb rustig de tijd genomen om te ontdekken wat mijn beste route is richting de Spelen in Pyeongchang 2018", zegt Blokhuijsen. "Ik heb alle opties afgewogen en uiteindelijk viel mijn keuze op Team Stressless."

"De individuele begeleiding die zij mij kunnen bieden samen met het vertrouwen dat ik heb in Desly als hoofdcoach en Bart Veldkamp als technisch manager heeft de energie gegeven waar ik naar op zoek was. Ik kijk met veel plezier uit naar het nieuwe schaatsseizoen."

 Hill vervangt Veldkamp

De Desly waar Blokhuijsen het over heeft, is Desly Hill. Zijkomt in het kielzog van Blokhuijsen mee naar Team Stressless als hoofdcoach. De 43-jarige Australische neemt de taken over van Bart Veldkamp, die op zijn beurt een rol als teammanager gaat bekleden. Voor Blokhuijsen en Swings is Hill een bekende vanuit het inline-skaten.

Ruzie met Jan van Veen

Blokhuijsen nam vorig seizoen afscheid van Team Corendon. Na een onrustig seizoen besloot de Europees kampioen van 2014 de schaatsploeg de rug toe te keren.

Bij de NK allround in december hield hij het na de 1.500 meter voor gezien en dat leidde tot een openlijke ruzie met coach Jan van Veen. Hij kwam daarna niet meer in actie.

Mantia mogelijk volgende versterking

Blokhuijsen hoopt bij zijn nieuwe ploeg weer de aansluiting te vinden bij de schaatstop. Het is de bedoeling dat de schaatsploeg, die verder bestaat uit Karlo Timmerman, nog meer rijders aan de selectie toevoegt. De Amerikaan Joey Mantia is één van de schaatsers die in aanmerking komt voor een contract.

Aan het eind van het vorige seizoen nam Stressless afscheid van trainer Rutger Tijssen en schaatsers Haralds Silovs en Alexej Baumgärtner. Tijssen koos, net als de Let Silovs, voor een overstap naar de nieuwe schaatsploeg van Ireen Wüst. De Duitser Baumgärtner heeft nog geen nieuw team gevonden.

STER reclame