NOS Nieuws

Huis Marilyn Monroe gesloopt, buren woedend

  • CBSN
    Slopers aan het werk op de plak van de woning
  • .
    Het huis van Marilyn Monroe voor de sloop

Zeer tegen de zin van buurtbewoners is in een wijk van Los Angeles een huis gesloopt waar filmster Marilyn Monroe ooit heeft gewoond. Een paar dagen voordat een commissie zou oordelen over de monumentenstatus van het pand stuurde de eigenaar er een bulldozer op af. De buren zijn woedend.

Marilyn Monroe woonde in het huis op het moment dat ze werd ontdekt als model rond 1945. "Het interieur van dat huis was fantastisch, met de originele tegels en armaturen", aldus een buurtgenoot.

De huidige eigenaar, een projectontwikkelaar, wil een appartementencomplex bouwen op de plek van het huis. Hoewel ambtenaren van de gemeente hadden geadviseerd de woning niet tot cultureel erfgoed uit te roepen, besloot de projectontwikkelaar het oordeel van de commissie niet af te wachten. Afgelopen maandag ging het huis tegen de vlakte.

Meer Monroe-huizen in LA

Volgens een buurvrouw waren de buurtbewoners met stomheid geslagen toen de slopers plotseling aan het werk gingen. "We waren geschokt."

De directeur van het bureau dat de bescherming van historische objecten onder zijn hoede heeft, ligt niet wakker van de sloop. "Marilyn Monroe heeft meer dan dertig huizen gehad in Los Angeles. En dit huis bewoonde ze niet tijdens haar filmcarrière."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl