Aanklacht Holleeder uitgebreid

Het Openbaar Ministerie verdenkt crimineel Willem Holleeder ervan de opdracht te hebben gegeven voor de liquidaties van Willem Endstra, Cor van Hout en John Mieremet. Dat bleek tijdens het begin van de zaak tegen Holleeder in Amsterdam. 

Bij de liquidatie van Van Hout kwam ook diens metgezel Robert ter Haak om het leven. Hij stond naast Van Hout toen die vanaf een motor onder vuur werd genomen.

Holleeder staat terecht voor betrokkenheid bij de liquidaties van drugshandelaar Kees Houtman in 2005 en cafébaas Thomas van der Bijl in 2006. Het Openbaar Ministerie breidt de aanklacht uit na verklaringen van de zussen van Holleeder en zijn ex-vriendin. Het OM wil dat de rechtbank hen als getuigen oproept.

Advocaat Franken van Holleeder hield zich tijdens de pro-formazitting op de vlakte. Hij zei dat het verleidelijk was om overal op te reageren, maar "wij laten ons niet provoceren door alle verdachtmakingen. Ook niet na de moord vorige week op Lucas Boom".  De volgende zitting in de zaak tegen Holleeder staat gepland voor 11 september.

Openbaar Ministerie breidt aanklacht Holleeder uit

Liquidaties

Willem Endstra werd in 2004 in Amsterdam vermoord. Hij stond bekend als 'bankier van de onderwereld'. Onlangs werd bekend dat de helft van de waarde van zijn vastgoedconcern naar de Staat gaat, zo'n 40 miljoen euro.

Cor van Hout was een van de ontvoerders van Freddy Heineken, net als Holleeder. De twee vluchtten na de ontvoering samen naar Frankrijk. Van Hout was getrouwd met een zus van Willem Holleeder. In 2003 werd Van Hout geliquideerd in Amstelveen.

John Mieremet werd in 2005 in Thailand doodgeschoten in de buurt van de badplaats Pattaya. Holleeder werd door het OM al langer in verband gebracht met de liquidaties. 

STER reclame