Speelsteden maken zich op voor WK beachvolleybal

Over precies een week barst het geweld los: de WK beachvolleybal. In vier Nederlandse steden wordt er tien dagen in bijzondere settings gestreden om de wereldtitels. Speelsteden Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Apeldoorn zijn druk bezig met de voorbereidingen.

Den Haag: Hofvijver FIVB

Den Haag: Hofvijver

Den Haag is de zogenaamde Host City van de WK beachvolleybal. In de derde stad van Nederland worden ook de openingswedstrijd, de halve finales en de finales gespeeld.

Op de Hofvijver wordt een tijdelijk stadion aangelegd, dat plaatsbiedt aan 5.500 mensen. Het Binnenhof, het Mauritshuis en het torentje van de minister-president vormen het fraaie decor.   

Amsterdam: Dam FIVB

Amsterdam: Dam

In de hoofdstad worden in totaal 49 wedstrijden gespeeld. Het stadion, met een capaciteit van 2.000 toeschouwers, wordt pal voor het Koninklijk Paleis op de Dam gebouwd.

De Dam was in het verleden al vaker het decor van nationale beachvolleybaltoernooien, maar nooit eerder werd er zo’n groot stadion neergezet.

Apeldoorn: Marktplein FIVB

Apeldoorn: Marktplein

In het hartje van Apeldoorn wordt op het Marktplein een stadion aangelegd. Pal voor het stadhuis van Apeldoorn komt een stadion te staan, dat net als in Amsterdam plaats biedt aan 2.000 mensen.

35 poulewedstrijden, acht zestiende finales, vier achtste finales en twee kwartfinales worden er in Apeldoorn gespeeld. Apeldoorn is een echte volleybalstad: de vrouwen en mannen van Dynamo spelen op het hoogste niveau en veel internationals hebben er een verleden, waaronder ook toernooidirecteur Bas van de Goor. 

Rotterdam: SS Rotterdam FIVB

Rotterdam: SS Rotterdam

Op de kade naast cruiseschip SS Rotterdam wordt een stadion aangelegd met 2.000 zitplaatsen. In de 'City of Sports' zal tot en met de kwartfinales gespeeld worden.

In de SS Rotterdam, het voormalige vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn, komen een perscentrum en ruimten voor genodigden. Daarnaast zullen er ook spelers en begeleiders op het cruiseschip verblijven. 

In Rotterdam is begonnen met de aanleg van het stadion NOS

STER reclame