Eerste spreekuur Rutte op Facebook

Premier Rutte op Facebook RVD

Premier Rutte heeft voor het eerst een Facebook-spreekuur gehouden. Vanmiddag was zijn eerste bericht op Minister-president: "Ik zit achter de computer. Al meer dan 1000 vragen. Dank! Doe mijn best er zoveel mogelijk te beantwoorden."

De vragen aan de premier gingen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Onder andere TTIP, bezuinigingen, de verkiezingsbelofte van 1000 euro, het onderwijs, de vluchtelingenstroom en de mogelijke BTW-verhoging verschenen in de timeline van Rutte.

Vertrouwelijk

Vragen over de belastingherziening beantwoordde hij met: "Hier helaas niet veel over zeggen, juist om de gesprekken over belastingstelsel niet voor de voeten te lopen. Vanavond praten we daar eerst vertrouwelijk over met oppositiepartijen. Een ding kan ik verzekeren: het nieuwe belastingstelsel moet uiteindelijk lastenverlichting, meer werk en vereenvoudiging opleveren."

Piano

Ook waren er veel minder serieuze vragen. Een jongeman vroeg zich af "Playstation of Xbox, wat moet ik kiezen?" Rutte reageerde met: "Piano!" 

Los van de vragen was er ook veel gescheld. De premier schreef daarover:

"Stevige kritiek, soms kort door de bocht, dat hoort er allemaal bij. Gelukkig zie ik ook vandaag weer dat de overgrote meerderheid normaal wil chatten en omgaan met elkaar. Laat je dus niet verblinden door het gescheld en gevloek dat er ook tussen zit."

De minister-president belooft dat hij dit zeker vaker gaat doen. 

STER Reclame