BBC
NOS WielrennenAangepast

Armitstead ontslagen uit ziekenhuis

De Britse wielrenster Elisabeth Armitstead is net na de eerste etappe van de Women's Tour hard onderuit gegaan. De renster van de Nederlandse Boels Dolmans-ploeg is per ambulance afgevoerd. Later op de avond werd ze al ontslagen uit het ziekenhuis.

De 26-jarige winnares van olympisch zilver uit 2012 kwam juichend als eerste over de finish in het Britse Aldeburgh, maar kon niet lang genieten van haar overwinning: ze kwam in contact met iemand langs het parcours en sloeg tegen het asfalt.

Hulpverleners schoten toe en dienden Armitstead zuurstof toe, waarna ze met een ambulance naar een ziekenhuis werd gebracht. Het is nog onduidelijk welke verwondingen de onfortuinlijke Britse bij de botsing en de valpartij heeft opgelopen.

Geen levensbedreigende situatie

De Nederlandse ploegleider Danny Stam maakte bekend dat er geen sprake is van een levensbedreigende situatie. Armitstead kreeg in het ziekenhuis een nekbrace en een zuurstofmasker.

Uit naam van Armitstead nam een ploeggenote op het podium de leiderstrui in ontvangst. De Women's Tour over vijf etappes is de belangrijke etappekoers voor vrouwen in Groot-Brittannië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl