Een Hongaarse agent houdt de wacht bij illegale immigranten die bij de grens met Servië zijn gepakt
NOS Nieuws

Hongarije bouwt 4 meter hoog hek tegen migranten

Hongarije gaat een vier meter hoog hek langs de grens met Servië plaatsen om de stroom van illegale migranten te stoppen. Dat heeft de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto op een persconferentie aangekondigd.

"Immigratie is een van de grootste problemen waarmee de Europese Unie heden ten dage te maken heeft. De EU-landen zijn op zoek naar een oplossing, maar Hongarije kan niet langer wachten", zei Szijjarto. Volgens hem is het hek niet in strijd met het internationale recht of verdragen.

De grens met Servië die Hongarije wil afsluiten is zo'n 175 kilometer lang. Servië nam al eerder maatregelen om de vluchtelingenstroom tegen te gaan, maar blijkbaar vindt Hongarije die niet voldoende. Het Hongaarse ministerie van Binnenlandse Zaken is begonnen met de voorbereidingen voor de bouw van het hek; die moeten volgende week woensdag zijn afgerond.

'Krankzinnig'

Hongarije wijst ook het plan van de Europese Commissie af om verplicht vluchtelingen op te nemen via een vaste verdeelsleutel. Daarover is gisteren voor het eerst door de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU overlegd.

De Europese Commissie wil dat de landen 40.000 vluchtelingen verdelen die veelal in Italië en Griekenland aankomen, om zo die landen te ontzien. De Hongaarse premier Viktor Orban heeft het plan krankzinnig en oneerlijk genoemd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl