NOS Sport

LeBron James: het doet pijn als je tekort komt

James: liever finale missen dan verliezen

LeBron James keerde dit seizoen als verloren zoon terug bij Cleveland Cavaliers. De superster van Miami Heat, die zijn loopbaan in Cleveland begon, wilde zijn jeugdliefde de NBA-titel bezorgen. Dat lukte niet: Golden State Warriors was in de NBA-finale met 4-2 te sterk voor de Cavs.

En dat deed pijn bij LeBron, die voor de vierde keer de belangrijkste basketbalfinale verloor. "Ik begin te denken dat ik de play-offs dan maar liever niet haal, in plaats van ze te verliezen. Dat zou minder pijn doen. Het doet pijn als je tekort komt", somberde James na de beslissende 105-97 nederlaag in de play-offs.

Met een gemiddelde van 35,8 punten, 13,3 rebounds en 8,8 assists maakte James zijn faam waar in de play-offs, maar het was niet genoeg om de Warriors te verslaan. De andere Cavaliers konden de superster niet bijbenen, mede doordat steunpilaren Kyrie Irving en Kevin Love door blessures ontbraken.

Ronddribbelen

De druk op James nam daardoor toe en in de finale wist hij slecht uit 39 procent van zijn schoten te scoren. "Ik baal ervan dat ik zo inefficiënt was. Ik vind er niets aan als ik talloze seconden moet ronddribbelen terwijl de ploeg hoopvol wacht tot ik iets doe. Dat is niet hoe je moet winnen met basketbal. Het was gewoon wat ik moest doen. We waren te veel talent kwijt'', aldus een sippe James.

De Amerikaanse president Barack Obama feliciteerde de Golden State Warriors via Twitter met hun NBA-zege. Voor LeBron James en de Cavaliers had Obama kudos over voor de moeite.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl