NOS Nieuws

Air France bezuinigt door schrappen vluchten

Air France kondigt aan dat de inkomsten van het bedrijf zodanig onder druk staan dat er routes geschrapt worden. Ook dreigt de luchtvaartmaatschappij naar de rechter te stappen als er geen schot komt in de onderhandelingen met de vakbonden.

Het bedrijf is met de bonden in gesprek over een extra vertrekregeling voor 800 werknemers en de invoering van een strategisch plan, waarin de groei van het budgetmerk Transavia centraal staat. Dat plan wil Air France-KLM versneld invoeren.

Een woordvoerder van KLM benadrukt dat de maatregel past binnen het gezamenlijke plan om kosten te besparen.

Besparingen

Verliesgevende routes naar Stavanger, Verona, Vigo en Kuala Lumpur worden vanaf de winter geschrapt. Op andere routes zal de maatschappij minder gaan vliegen: Japan, Brazilië en Rusland.

Op onder meer inkoop hoopt het bedrijf nog eens 80 miljoen euro te kunnen besparen. Ook gaat het bedrijf bekijken of de levering van langeafstandsvliegtuigen, de Airbus A350 en Boeing 787, uitgesteld kan worden.

Volgende stappen

De luchtvaartmaatschappij geeft aan de gang naar de rechter voor te bereiden en volgende stappen af te laten hangen van de zomerperiode, waarin het bedrijf de meeste inkomsten moet binnenhalen.

"Eind september gaan we beoordelen wat de financiële situatie van Air France is en kijken wat we met de vakbonden bereikt hebben. Dan kunnen we inschatten wat er nodig is om de toekomst van Air France veilig te stellen", zegt topman Frédéric Gagey.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl