Nederlanders bij gewelddadige overval op Grieks hotel

Het luxehotel Creta Maris, waar overvallers vrijdag het vuur openden flickr / Lars Plougmann

Op het Griekse eiland Kreta zijn zo'n vijftig Nederlandse vakantiegangers getuige geweest van een gewelddadige overval op een luxehotel in Chersonissos. Drie gemaskerde overvallers openden vrijdag met machinegeweren het vuur op een medewerker bij de receptie. Die kon op tijd wegduiken, schrijft De Telegraaf

"Het leek wel een oorlogsgebied", vertelt een 41-jarige Nederlander. "Mensen raakten in paniek en renden gillend het strand op. Je denkt toch direct aan IS-gekken of andere extremisten die het niet zo op westerse toeristen hebben."

De Griekse politie was snel ter plekke. Zij schoten voor het hotel op de overvallers. Twee van hen raakten zwaargewond en werden per ambulance afgevoerd. De Nederlandse toeristen waren op dat moment al weggeleid. 

Crisis

Na een paar uur wachten in het centrum van badplaats Chersonissos mochten de geschrokken vakantiegangers, onder wie een aantal gezinnen met jonge kinderen, weer terug naar hun hotelkamers.

"Niemand vond het nodig om zijn vakantie af te breken", vertelt de eigenaar van het luxehotel. "Het was even crisis, maar nu ligt iedereen weer gewoon aan het zwembad."