Michel van Bergen

De Haarlemse politie houdt alle scenario's open in het onderzoek naar de uitgebrande auto van burgemeester Schneiders. Een verband tussen de brand en een recente confrontatie met de Hells Angels wordt niet uitgesloten.

In april werd de baas van de Haarlemse afdeling van de Hells Angels opgepakt, vanwege de vondst van een wapenarsenaal in een loods in de stad. Daar werden onder meer een uzi, een raketwerper en handgranaten gevonden. Ook werden gestolen goederen, hennepstekken en een grote som geld in beslag genomen. De autobrand is mogelijk een vergeldingsactie. 

De Haarlemse politie heeft inmiddels bevestigd dat er inderdaad sprake is van brandstichting.  

Autobranden

Autobranden komen in Haarlem relatief vaak voor, maar nauwelijks in de wijk waar burgemeester Schneiders woont. 

Autobrand Haarlem

De burgemeester zegt dat hij door een hoop lawaai werd gewekt. Hij werd wakker van twee harde knallen. "Dat bleken ontploffende banden te zijn", zegt hij. "Toen ik uit het raam keek, zag ik een vuurzee en wist direct dat het mijn auto was," zegt hij tegen RTV Noord-Holland.    

Niets meer te redden

De auto van Schneiders vloog vannacht rond 01.00 uur in brand. De brandweer was er snel bij, maar er was niets meer te redden, zegt de burgemeester. 

"De politie doet net als bij andere autobranden onderzoek", zegt Schneiders. "Uiteraard wordt ook onderzocht of het een op mij gerichte actie betreft."

STER reclame