Robin Haase
NOS Sport

Haase en Mahut schieten omhoog op wereldranglijst

Robin Haase heeft een flinke sprong gemaakt op de wereldranglijst. Dankzij het bereiken van de halve finales bij de Topshelf Open in Rosmalen klom de 28-jarige Hagenaar van de 83ste naar de 73ste plaats.

Haase drong op het Brabantse gras voor het eerst dit jaar door tot de laatste vier van een ATP-toernooi. Hij moest in de halve finales buigen voor Nicolas Mahut, die zondag ook de titel pakte. De Fransman steeg 37 plaatsen en is nu zestigste.

Nadal nog steeds tiende

In de top-10 van de mondiale ranking veranderde niets. Novak Djokovic uit Servië gaat fier aan kop, gevolgd door de Zwitser Roger Federer en Andy Murray uit Schotland.

Rafael Nadal schreef zondag weliswaar het grastoernooi van Stuttgart op zijn naam, maar dat leverde de Spanjaard geen terreinwinst op. Hij blijft de nummer tien van de wereldranglijst.

Wachten op ranking Bertens

De nieuwe wereldranglijst voor vrouwen is nog niet bekendgemaakt, maar daarop zal Kiki Bertens een sprong maken. Net als Haase bereikte zij in Rosmalen de halve finales.

Pas na de uitgestelde eindstrijd in Nottingham wordt de nieuwe ranking bekendgemaakt. Door de regenval is de finale tussen Ana Konjuh en Monica Niculescu verplaatst naar maandag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl