NOS Sport

Oranje-hockeyers naar Rio na ruime zege

Hockey World League: Nederland-Canada

De Nederlandse hockeyers hebben zich tijdens het halvefinaletoernooi van de World League geplaatst voor de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. De mannen van bondscoach Max Caldas versloegen Canada in de strijd om het brons met 6-0 en verzekerden zich daarmee van een olympisch ticket.

De nummer 15 van de wereld mocht geen problemen opleveren voor de nummer twee en dat gebeurde ook niet: al in de tweede minuut gleed Constantijn Jonker op aangeven van Jeroen Hertzberger de openingstreffer binnen. Vroeg in het tweede kwart speelde Billy Bakker zich eenvoudig vrij en sloeg hij eveneens raak.

De Canadezen stichtten nimmer gevaar en moesten lijdzaam toezien hoe Mink van der Weerden zijn tweede strafcorner snoeihard in de rechterbovenhoek pushte en daarmee het duel in het slot gooide.

Hoeveel

In de tweede helft restte slechts de vraag met hoeveel Nederland zou winnen. De teller stokte bij zes. Robert Kemperman maakte het kwartet vol met een knappe intikker, aanvoerder Robert van der Horst mocht ook een keer scoren en Jonker bepaalde met zijn tweede treffer de eindstand op 6-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl