NOS Sport

Mahut opnieuw als qualifier de beste in Rosmalen

  • ANP
    Nicolas Mahut boekt zijn derde toernooizege
  • ANP
    Nicolas Mahut wint voor de tweede keer de titel in Rosmalen

Nicolas Mahut heeft voor de tweede keer het ATP-toernooi in Rosmalen op zijn naam geschreven. De Franse qualifier was in de eindstrijd te sterk voor de Belg David Goffin: 7-6 (1), 6-1.

Mahut en Goffin gaven elkaar in de eerste set weinig toe. De Fransman (ATP-97) kreeg op 4-3 als eerste breakkansen (twee), maar kon geen doorbraak forceren. De Belg, de nummer vijftien van de wereld, verprutste een game later drie breakkansen op 0-40.

Rally van 35 slagen

De tiebreak werd ingeleid met een voor op gras ongewoon lange rally van 35 slagen. Mahut won het punt met een prachtige backhandwinner en zette daarmee de toon voor het vervolg van de partij.

De winnaar van 2013 won de tiebreak door meer risico te nemen en legde daardoor Goffin zijn wil op. Het verzet van de Belg brak toen Mahut op 1-1 in de tweede set een servicebreak plaatste.

Mahut, die zaterdag in de halve eindstrijd Robin Haase in drie sets versloeg, liep eenvoudig uit naar de winst en stelde daarmee zijn derde toernooizege veilig.

Bijzondere titel Mahut

De titel van Mahut is bijzonder, aangezien hij Rosmalen voor de tweede keer als qualifier wint. Hij is daarmee de eerste sinds de Malinees Yahiya Doumbia (Lyon 1988 en Bordeaux 1995) die dat bewerkstelligt.

  • ANP
    Nicolas Mahut (links) en David Goffin
  • ANP
    Nicolas Mahut viert zijn tweede titel in Rosmalen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl