NOS Sport

Giorgi wint in Rosmalen eerste WTA-titel

  • ANP
    Camila Giorgi wint in Rosmalen haar eerste WTA-titel

Camila Giorgi heeft in Rosmalen voor het eerst in haar carrière een WTA-titel gewonnen. De 23-jarige Italiaanse versloeg in de finale van het Brabantse grastoernooi de 18-jarige Zwitserse Belinda Bencic in twee sets: 7-5, 6-3.

Het betekende voor de Italiaanse nummer 35 van de wereld eindelijk een titel na drie verloren finales. Bencic (WTA-33) wacht na twee verloren finales nog op haar eerste WTA-trofee.

Ferme groundstrokes

In de eerste set ontliepen de twee elkaar niet veel. Giorgi was gevaarlijk met ferme groundstrokes vanaf de baseline, terwijl Bencic zich vooral onderscheidde met fraaie lobs en dropshots.

Giorgi sloeg op 6-5 direct toe toen ze op de service van Bencic haar eerste setpoint kreeg. De Zwitserse leverde de set in na een wild geslagen forehand die buiten de lijnen belandde.

In het tweede bedrijf behield Giorgi een goed niveau, terwijl de oud-nummer één bij de junioren moeite had om bij te blijven. Bencic capituleerde op 4-3 door haar service op love in te leveren. Giorgi serveerde zich vervolgens simpel naar de toernooiwinst.

Vader Sergio emotioneel

"Deze titel is voor mijn vader", zei de winnares na afloop. Giorgi wordt gecoacht door vader Sergio, die bij de prijsuitreiking zijn emoties nauwelijks kon bedwingen.

  • NOS
    Camila Giorgi (links) en Belinda Bencic bij de prijsuitreiking in Rosmalen
  • AFP
    Camila Giorgi wordt gefeliciteerd door vader Sergio na haar toernooizege

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl