EPA

Een computer van de Duitse bondskanselier Merkel is besmet geweest met een virus dat door een cyberaanval op haar computer terechtkwam. Vier weken geleden werd het hele computersysteem in het Duitse parlement getroffen door de cyberaanval en nu blijkt dat Merkels pc daar ook bij betrokken was.

De hackers hebben volgens Bild am Sonntag berichten gestuurd vanaf het e-mailaccount van de bondskanselier. In die e-mails stond een snelkoppeling met de naam 'telefonisch overleg', dat er in werkelijkheid toe leidde dat het virus werd geïnstalleerd op de computer van de ontvanger. 

Niet klikken

Parlementariërs zijn gewaarschuwd niet op de link te klikken. Een woordvoerder van de CDU, Merkels partij, wilde niks zeggen over het virus en of er informatie uit Merkels computer is buitgemaakt. 

Het virus, een Trojaans paard, is op vijftien computers aangetroffen. Bij vijf van die computers is er bewijs dat gegevens zijn buitgemaakt door de hackers. Volgens een computerexpert van de Bondsdag is het virus nog actief. Mogelijk moeten alle computers van het Bondsdag-computernetwerk worden vervangen.

STER reclame