NOS Sport

Caldas teleurgesteld en trots na verlies

Caldas: twee momenten kosten ons de wedstrijd

Bondscoach Max Caldas baalt van het verlies van de Nederlandse hockeymannen tegen Duitsland (1-2) in de halve finales van de Hockey World League in Argentinië. Oranje was de betere ploeg, maar bleef met lege handen.

"Op twee momenten zijn we niet goed en dat kost ons de overwinning. Ze krijgen twee kansen in de hele wedstrijd, maar dat is hun kwaliteit", zei Caldas na afloop.

Caldas ook trots

Nederland speelde bij vlagen een ijzersterk duel. "Ik ben hartstikke trots op het team, hoe ze domineren tegen zo'n topteam", realiseerde de bondscoach zich.

"Ik ben niet tevreden over het resultaat. Maar we moeten tevreden zijn over onze uitvoering, op twee momenten na."

Baart: snel de knop omzetten

'Typisch Duitse zege'

Verdediger Sander Baart vond dat Oranje de zege uit handen gaf. "We hebben veel kansen gecreëerd. Ik denk dat het een typische Duitse overwinning was", analyseerde de speler van Oranje Zwart. "Toch heb ik een positief gevoel over de manier hoe we gespeeld hebben. We kunnen tevreden zijn."

Baart houdt ondanks het resultaat vertrouwen in het duel met Canada. De winnaar van deze wedstrijd plaatst zich voor de Spelen in Rio. "We gaan er vol voor. Het is nu even balen, maar de knop gaat om", beloofde Baart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl