NOS Nieuws

VNL-leider Moszkowicz haalt uit naar 'Geert-Wil-niks'

  • ANP
    Een partijlid maakt een selfie met Bram Moszkowic
  • ANP
    Laurence Stassen (L) maakt een foto van Bram Moszkowicz en een partijlid
  • ANP
    Moszkowicz in gesprek met leden tijdens de pauze

De leider van VoorNederland (VNL) Bram Moszkowicz heeft stevige kritiek op PVV-leider Wilders. De PVV wil niet regeren en wil niet investeren, zegt de ex-advocaat op het eerste ledencongres van zijn partij in Den Haag. "De PVV wil niets. Hun leider heet "Geert Wil-niks". Ook is de partij van Moszkowicz tegen de 'kopvoddentaks'.

Moszkowicz was enkele jaren de advocaat van Wilders in een grote strafzaak, waar de PVV-leider verdacht werd van haatzaaien en discriminatie. Wilders werd vrijgesproken.

Liberale partij

De Amsterdamse advocaat is ondertussen uit zijn ambt gezet. In april werd hij politiek leider van VNL, de partij van de twee ex-PVV-Kamerleden Van Klaveren en Bontes. VNL noemt zichzelf een klassiek liberale partij, die pleit voor lagere belastingen, meer veiligheid, minder immigratie en een sterke defensie.

Moszkowicz is ook niet te spreken over de VVD, de partij die hij "Vrienden Van Diederik" noemt. "Rutte en Zijlstra zijn de loopjongens van de Partij van de Arbeid, de trekpoppen van het socialisme."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl