NOS Nieuws

'Foo Fighters vervang je niet zomaar op Pinkpop'

Dave Grohl valt van het podium

Pinkpop is koortsachtig op zoek naar een eventuele vervanger voor de Foo Fighters, die zondag de afsluitende hoofdact zijn van het driedaagse festival. Zanger Dave Grohl brak vrijdagavond zijn been tijdens een optreden in Zweden. "Ik weet echt niet of hij het redt om naar Nederland te komen", aldus organisator Jan Smeets.

Afgelopen nacht hebben medewerkers van Pinkpop Jan en alleman gebeld om te kijken of er iemand standby staat om de Foo Fighters te vervangen. "Maar dit zijn grote jongens, die vervang je niet zomaar", vertelde Smeets in het NOS Radio 1 Journaal.

'I'm sorry'

De Amerikaanse rockband speelde vrijdag in het Zweedse Heden. Bij het tweede nummer ging Grohl onderuit. "Ik geloof dat ik mijn been gebroken heb", zei hij even later tegen het publiek. "Ik moet nu naar het ziekenhuis. Het spijt me." Nadat hij in het gips was gezet, keerde Grohl terug en maakte het optreden af.

Jan Smeets had de beelden ook gezien. "Volgens mij zei hij ook iets over Pinkpop. 'Oops, Pinkpop, I'm sorry.' Het is allemaal heel onduidelijk wat de situatie is. Ik weet wel dat de Foo Fighters nog tachtig concerten voor de boeg hebben, waaronder optredens in Wembley Arena. Dan moet je toch wel gezond zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl