De Kroatische voetbalbond hangt wederom een straf van de Europese voetbalbond UEFA boven het hoofd. De nationale ploeg speelde vrijdagavond de EK-kwalificatiewedstrijd in Split tegen Italië op een veld waar een hakenkruis in was gemaaid.

Enkele leden van de Italiaanse bond alarmeerden de aanwezige UEFA-officials, waarna de swastika in de rust werd verwijderd. De Italianen dienden ook een officiele klacht in bij de Europese voetbalbond.

Davor Suker, tegenwoordig voorzitter van de Kroatische bond, reageerde gelaten. "We hebben een probleem. Dat de fans de regels niet respecteren. We gaan het er morgen over hebben. Of ik boos ben? Jazeker."

Kroatische bond biedt excuses aan

Excuses

"We bieden onze excuses aan voor dat nazisymbool, aan alle tv-kijkers, beide teams en onze gasten uit Italië", zei de perschef van de Kroatische bond.

"Wat we nu weten, is dat het symbool één of twee dagen geleden in het gras is gemaaid. Het werd zichtbaar tijdens de wedstrijd. Dit is sabotage en een criminele daad. We verwachten dat de politie de daders oppakt en hebben ook de Europese bond UEFA ingelicht. Dit is een schande. Niet alleen voor onze bond, maar voor heel Kroatië."

Zonder publiek

Kroatië werkte het duel al af zonder publiek vanwege de racistische uitlatingen van de fans in het duel met Noorwegen op 28 maart. Ook gooiden de supporters toen voorwerpen op het veld.

Het duel in groep H eindigde dankzij doelpunten van Mario Mandzukic en Antonio Candreva in 1-1.

STER reclame