NOS Sport

Bertens halvefinaliste ten koste van titelverdedigster

WTA Rosmalen 2015: Bertens-Vandeweghe

Kiki Bertens heeft in Rosmalen voor de derde keer in haar loopbaan de halve finales van een WTA-toernooi bereikt. De Nederlandse, die tot deze week nog nooit een partij won in Rosmalen, schakelde titelverdedigster Coco Vandeweghe uit: 6-4, 6-1.

Voor de 23-jarige Bertens, afgezakt naar plaats 132 op de wereldranglijst, is het de eerste keer sinds februari 2013 dat ze doordringt tot de halve eindstrijd van een WTA-evenement. Destijds was ze halvefinaliste op het indoortoernooi van Parijs.

In de eerste set plaatste Bertens, die zelf niet gebroken werd, op 3-3 op love de enige servicebreak van het eerste bedrijf. Op 5-3 liet ze in een tien minuten durende game vier setpunten onbenut, maar een game later verzilverde ze op eigen opslag het vijfde setpoint.

Frustratie

De Amerikaanse Vandeweghe, die vorig jaar in de eindstrijd te sterk was voor de Chinese Jie Zheng, begon de tweede set met een break tegen en uit frustratie sloeg de nummer 34 van de wereld haar racket aan barrels. Bertens liep uit naar 3-0 en kwam geen moment meer in de problemen.

Tijdens de edities van 2011, 2012 en 2013 strandde Bertens, die slechts vijf kwartier nodig had voor de zege, nog in de openingsronde van het grastoernooi in eigen land. Vorig jaar ontbrak ze.

Manier

"Ik had nog nooit een wedstrijd gewonnen op Rosmalen, beter kan het niet. Ik ben vooral blij met de manier waarop ik heb gewonnen", aldus Bertens, die nu de winnares van de ontmoeting tussen Jaroslava Sjvedova en Camila Giorgi treft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl