Ook vorig jaar hield Pinkpop het niet droog
NOS Nieuws

Vanavond kans op wateroverlast in het zuiden

Zware buien trekken aan het eind van de middag of in de avond traag over het zuiden van Nederland. Doordat de buien lang blijven hangen kan het op sommige plekken enige tijd hozen waarbij wateroverlast kan ontstaan.

Vooral in het heuvellandschap van Zuid-Limburg, maar ook in Noord-Brabant en Zeeland is wateroverlast mogelijk. Weerplaza waarschuwt ook voor hagel, onweer en windstoten in Zuid-Nederland. Voor het zuiden van Nederland is een weeralarm afgegeven: code geel voor gevaarlijk weer.

Pinkpop

In het Limburgse Landgraaf begint vandaag muziekfestival Pinkpop. Vorig jaar werd het festival een tijd lang stilgelegd vanwege zware onweersbuien boven het terrein.

Hoe erg het vanavond wordt is nu nog niet goed te voorspellen. Maar het festival is goed voorbereid op slecht weer. Er is een control centre opgericht waar brandweer, politie en beveiliging bij elkaar zitten zodat de lijnen kort zijn er snel en doelmatig kan worden opgetreden.

  • Michiel Breedveld / NOS
    Het Haagsche bos
  • Peter Wenmakers / NOS
    De terrassen op de Vismarkt in Utrecht lopen vol
  • Refkele Steemers / NOS
    Mooi weer op Terschelling waar het Oerol-festival is
  • Michiel Breedveld / NOS
    Klaprozen in Stompwijk
  • Peter Wenmakers / NOS
    Summer in the city: Oudegracht Utrecht
  • Michiel Breedveld / NOS
    Voorschoten
  • Michiel Breedveld / NOS
    De Horsten Wassenaar

De buien volgen op een prachtige en stralend zonnige dag waarbij de temperatuur vanmiddag oploopt tot zo'n 30 graden. Benauwd wordt het niet doordat een zwakke tot matige oostenwind droge lucht het land inblaast.

Het weer in het midden en noorden van het land is moeilijker te voorspellen. Mogelijk trekken enkele buien richting het midden en noorden, maar die zullen niet voor overlast zorgen verwacht Weerplaza.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl