De burgemeester van Madrid bij het graf
NOS Nieuws

Cervantes herbegraven in Madrid

De botten van de Spaanse schrijver Cervantes zijn herbegraven in Madrid. De resten werden in maart teruggevonden nadat het graf bijna vier eeuwen lang was vermist.

De botten zijn bijgezet in een monument in het voormalige klooster waar ze waren teruggevonden. Omdat Cervantes ook als militair had gediend, gebeurde dat met militaire eer.

Cervantes, schrijver van Don Quichot, overleed in 1616. Hij werd begraven in het klooster, maar door verbouwingen ging de precieze plek verloren. Dankzij speciale apparatuur kon het graf worden teruggevonden.

MC

De resten werden geïdentificeerd dankzij een grafkist met de initialen MC, Miguel de Cervantes. Hoewel een DNA-test niet mogelijk was en de onderzoekers niet de verwondingen aantroffen die Cervantes had opgelopen, vond het team het bewijs afdoende.

De burgemeester van Madrid plaatste bij de ceremonie een krans bij het nieuwe grafmonument voor de schrijver. Daarop is ook een citaat uit zijn laatste boek opgenomen: "De tijd dringt, mijn lijden neemt toe, mijn hoop verdwijnt. En toch, ondanks dit alles, houdt mijn wil te leven mij in leven".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl