Ontslag Nobelprijswinnaar om seksisme

World Conference of Science Journalists

Seksistische opmerkingen hebben de Engelse biochemicus en Nobelprijswinnaar Tim Hunt zijn baan gekost. Een paar dagen nadat hij omstreden uitspraken had gedaan over de omgang met vrouwen in een laboratorium, heeft hij ontslag genomen aan het University College London (UCL).

Hunt pleitte op een conferentie van wetenschapsjournalisten voor gescheiden laboratoria voor mannen en vrouwen, omdat zich volgens Hunt nu vaak problemen voordoen op de werkvloer. "Je wordt verliefd op ze, of zij op jou en ze huilen als ze kritiek krijgen."

De universiteit bevestigt in een verklaring dat Hunt ontslag heeft genomen als gevolg van de gewraakte opmerkingen. In de verklaring staat ook dat UCL de eerste universiteit in Engeland was die vrouwen op gelijke voet met mannen toeliet en dat het vertrek van Hunt past bij de uitgangspunten van de universiteit.

Tim Hunt (72) kreeg in 2001 de Nobelprijs voor de Geneeskunde. Op de BBC-radio zei hij gisteren dat het hem spijt als hij iemand voor het hoofd heeft gestoten. Hij zei dat zijn opmerkingen humoristisch waren bedoeld. 

STER Reclame