Reshmie Oogink (rechts) in 2013 in actie tijdens het WK in Mexico
NOS Sport

Taekwondoka Oogink vlaggendrager in Bakoe

Taekwondoka Reshmie Oogink draagt komende vrijdag de Nederlandse vlag bij de openingsceremonie van de Europese Spelen in Bakoe. Chef de Mission Jeroen Bijl van het NOC*NSF schoof de 26-jarige Nederlandse naar voren.

"Reshmie staat model voor Nederlandse topsporters die niet of nauwelijks financiële ondersteuning krijgen en toch op hoog niveau blijven meedoen", lichtte Bijl de keuze voor Oogink toe.

Wereldtop

De taekwondoka behoort in haar gewichtsklasse (-67 kilogram) tot de wereldtop en won de voorbije jaren diverse internationale toernooien.

Oogink ontving sinds 2012 minder financiële steun van het NOC*NSF, maar heroverde op basis van haar prestaties een half jaar geleden de A-status.

Oogink is momenteel de nummer drie van de wereld en is bij de Europese Spelen als tweede geplaatst. "Ik ben nooit met dit soort dingen bezig, het kwam als een totale verrassing dat Jeroen mij vroeg, maar ik vind het een eer", reageerde ze op haar uitverkiezing.

119 landgenoten

De Nederlands equipe in Azerbeidzjan bestaat in totaal uit 119 sporters. Ze nemen deel aan 24 disciplines in zeventien sporten.

Oogink met een lach op weg naar Rio

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl