Beitske Visser en Nyck de Vries NOS

Dankzij Max Verstappen is de populariteit van de Formule 1 in Nederland flink toegenomen. Wellicht moet het 17-jarige supertalent binnen afzienbare tijd de aandacht delen, want er hebben zich nog twee andere jonge ambitieuze coureurs aangediend: Beitske Visser en Nyck de Vries.

Ik hoop dat we ooit samen voor Nederland uit kunnen komen in de Formule 1.

Nyck de Vries over Max Verstappen

De twee 20-jarigen zijn dit seizoen actief in de Formule Renault 3.5, de kraamkamer van de Formule 1. Met name De Vries valt daarin op met een vijfde plaats in de WK-stand. Hij racet voor het talententeam van McLaren, dat in hem een potentiële topper ziet.

Verstappen is een voorbeeld voor hem: "Ik hoop dat we ooit samen voor Nederland uit kunnen komen in de Formule 1." Van 'ploeggenoten' Jenson Button en Fernando Alonso krijgt hij geen hulp. "Nee, iedereen focust zich op zichzelf. Dat hoort denk ik ook zo."​

Nog twee racetalenten dienen zich aan

Meisje tussen de jongens

Visser won nog geen wedstrijden voor haar team AVF, maar valt sowieso wel op in de Formule Renault 3.5 omdat ze een vrouw is. Ze stoort zich er niet aan. "Sinds mijn vijfde doe ik al aan karten en race ik tegen jongens, dus ik weet niet beter."

Ook zij staat op de radar van de Formule 1-teams: ze behoorde een jaar tot het talententeam van Red Bull. Dat deed Verstappen ook. En een jaar later reed hij in de Formule 1.

STER reclame