Eloy Room, hier onder de lat bij Vitesse ANP Pro Shots
NOS Voetbal

Kluivert en Curaçao vertrouwen op 'sublieme Room'

Curaçao-bondscoach Patrick Kluivert is blij dat hij in het tweeluik met Cuba in de tweede kwalificatieronde voor het WK van 2018 kan beschikken over Vitesse-doelman Eloy Room. "In zijn eerste wedstrijd tegen Trinidad was hij echt subliem."

Ter voorbereiding op de eerste ontmoeting met Cuba speelde Curaçao vrijdag een oefenduel met Trinidad en Tobago. De ploeg van Kluivert won met 1-0. Room debuteerde voor Curaçao en werd meteen uitgeroepen tot man van de wedstrijd. 

"Room was fantastisch, echt ongelooflijk. Ik ben heel blij dat hij deel uitmaakt van ons team. Het geeft de achterste linie toch wat zekerheid en dat straalt hij ook uit", zegt Kluivert in de aanloop naar het duel met Cuba.

Kluivert werkt met vertrouwen toe naar die ontmoeting: "We weten dat we tegen een tegenstander spelen die ook kan voetballen. Montserrat (de eerste tegenstander in de WK-kwalificatiecyclus, red.) speelde een spel dat ons niet lag, met veel lange ballen. Ik denk dat Trinidad en Cuba een speelstijl hebben die ons meer ligt." 

Winnen in Willemstad

"Het belangrijkste is om van onze eigen kwaliteit uit te gaan. De ontwikkeling van mijn elftal is zeer positief", zegt Kluivert, die in maart aan de slag ging bij Curaçao om de ploeg naar het WK van 2018 te leiden. "We weten dat het een zware dobber zal zijn. Voor mij is deze wedstrijd op Curaçao het belangrijkste. Hier moet het gebeuren, deze moeten we winnen. Het liefste met een mooie uitslag, zodat we op Cuba een mooie uitgangspositie hebben."

Woensdag staat in Willemstad de eerste wedstrijd tegen Cuba op het programma. Vier dagen later speelt de ploeg van Kluivert op Cuba om uit te maken wie in de derde WK-kwalificatieronde mag uitkomen.

Als Cuba verslagen wordt, dan is het WK van 2018 nog lang niet in zicht. Pas als de derde, vierde en vijfde ronde ook zijn overleefd, kunnen de tickets naar Rusland geboekt worden. 

STER reclame