Het ministerie van Economische Zaken heeft een voorlichtingsbijeenkomst over een windpark bij de N33 vanavond in het Groningse dorp Meeden afgeblazen. Volgens het ministerie maken blokkades van actievoerders het onmogelijk om de informatieavond te bezoeken.

De barricades zijn opgeworpen voor het dorpshuis van Meeden, waar de bijeenkomst zou worden gehouden. "Het is me niet waard om met hulp van de ME nog een infoavond te houden", zegt burgemeester Rein Munniksma tegen RTV Noord.

Boycot

Den Haag heeft plannen voor een windmolenpark langs de N33 in de gemeenten Veendam, Menterwolde en Oldambt. Een definitieve locatie is nog niet aangewezen, maar de gemoederen zijn verhit

Er wordt al een tijdje actiegevoerd tegen de molens en actiegroepen roepen op om de voorlichtingsbijeenkomsten te boycotten. Eind vorige maand waarschuwden twee groepen dat hun achterban op de avonden mogelijk voor "ernstige incidenten" zou gaan zorgen.

Vorige week gingen twee informatieavonden in Veendam en Scheemda over het windpark wel door. Het ministerie en de gemeente denken na over hoe de inwoners van Meeden alsnog geïnformeerd kunnen worden.

Blokkade dorpshuis Meeden

STER reclame