Sol Campbell
NOS Voetbal

Sol Campbell wil burgemeester van Londen worden

Voormalig Engels international Sol Campbell heeft zich aangemeld voor de verkiezingscampagne van de Conservatieven voor het burgemeesterschap van Londen. Boris Johnsons termijn loopt volgend jaar af en de oud-verdediger van onder meer Arsenal en Tottenham Hotspur wil hem graag opvolgen.

"Ik ga er met open vizier in", zegt hij tegen Sun Nation. "Ik weet dat ik geen voorloper zal zijn, maar ik zie nu mensen die al jaren in de politiek zitten en er een zooitje van maken. Je denkt dan: jullie zijn toch professionals?"

"Sommigen zijn naar Oxbridge (een verzamelnaam voor de prestigieuze universiteiten van Oxford en Cambridge) geweest en hebben veel geld gespendeerd aan hun studie", vervolgt Campbell. "Ik ben anders. Ik heb een arbeidersachtergrond, heb het moeilijk gehad. Maar ik heb hard gewerkt en wil nu iets terugdoen. Ik kan me hier in vastbijten."

Spurs-fan verafschuwen hem

Campbell, 73-voudig international, sloot zich vorig jaar aan bij de Conservatieven uit onvrede over een belastingvoorstel van Johnson. Van de Spurs-fans in Londen kan hij weinig steun verwachten na zijn geruchtmakende overstap in 2001 naar stadgenoot en rivaal Arsenal.

"Als we steeds maar aan voetbal blijven denken, komen we nergens", stelt Campbell. "Het gaat hier om de levens van mensen. Ik wil Londen veranderen voor iedereen."

Bij Arsenal speelden Sol Campbell samen met Dennis Bergkamp en Robin van Persie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl