Luchtaanval op een munitiedepot bij Sanaa
NOS Nieuws

Ruim 20 doden in Jemen na luchtaanval

In de Jemenitische hoofdstad Sanaa zijn zeker 22 doden gevallen na luchtaanvallen op het hoofdkwartier van het leger, dat nu in handen is van Houthi-rebellen. De luchtaanval werd vanochtend uitgevoerd in alle vroegte, onder leiding van Saudi-Arabië.

Volgens medische bronnen en veiligheidsfunctionarissen zijn de slachtoffers vooral militairen die zich hadden aangesloten bij de rebellen. Zij waren gisteravond naar het gebouw gekomen om hun salaris in ontvangst te nemen.

Munitiedepot

Behalve het hoofdkwartier, dat in de buurt van het stadscentrum ligt, zijn ook enkele huizen en een munitiedepot beschadigd. De aanval was in grote delen van de stad te horen.

Sanaa is in handen van Houthi-rebellen, die worden gesteund door Iran. Volgens hen ligt het dodental hoger. Zij zeggen dat er zeker 44 doden zijn gevallen en meer dan honderd mensen gewond zijn geraakt, onder wie vrouwen en kinderen.

Scudraket

Een Arabische coalitie onder leiding van Saudi-Arabië voert sinds maart van dit jaar bombardementen uit in Jemen, waar de sjiitische Houthi-rebellen een groot deel van het land in hun macht hebben.

De gevechten bij de grens tussen Saudi-Arabië en Jemen zijn de afgelopen dagen toegenomen. Er zijn tientallen doden gevallen. Gisteren onderschepte Saudi-Arabië een scudraket van de Houthi-rebellen die op Saudi-Arabië was afgevuurd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl