'Super dat we het vol hebben kunnen houden'

Lieke Martens schreef in de nacht van zaterdag op zondag historie door het eerste Nederlandse doelpunt ooit op een WK voor haar rekening te nemen. Het deed de 22-jarige Limburgse zichtbaar goed.

"Dit is echt een supergevoel, heb er echt geen woorden voor. Hier droom je van", glunderde de speelster van het Zweedse Kopparbergs/Göteborg, die in de 33ste minuut de bal voor haar favoriete rechtervoet legde en met een schitterende krul de Nieuw-Zeelandse keepster passeerde.

"Het was een moeilijke wedstrijd en we kwamen niet in ons spel. Maar ik ben supertrots op de ploeg dat we het volhielden."

Martens bezorgt Nederland eerste WK-zege Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Reijners tevreden

Bondscoach Roger Reijners deelde die mening van harte. "We werden flink teruggedrongen, maar we bleven compact spelen. Echt grote kansen hebben ze niet gehad."

Toch zag de oefenmeester ruimte voor verbetering. "We hadden dwingender naar die tweede goal moeten zoeken. Je eigen spel blijven spelen. In de eerste helft lukte dat aardig, maar na de rust hadden we daar moeite mee."

Reijners: eerste klap is een daalder waard

Aanvoerster Mandy van den Berg loofde vooral de inzet van haar teamgenoten. "Uiteindelijk moet ik de ploeg een fantastisch compliment geven voor de strijd en de passie die we in de wedstrijd hebben gelegd om die overwinning alsnog over de streep te trekken."

"Dit is wel hoe we het voor ogen hadden. En dat het dan zo is gelukt, dat is top."

STER reclame