De Jumbo Euroborg is ontruimd
NOS Nieuws

Ontruiming Jumbo Groningen na bommelding

De Jumbo-supermarkt bij het stadion van FC Groningen is ontruimd vanwege een bommelding. Alle klanten moesten vlak na het middaguur naar buiten. Volgens de politie is er mogelijk een verband met twee eerdere incidenten bij Jumbo's in Groningen.

Bomverkenners van de politie doorzoeken het pand bij de Euroborg. Ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie is er. De geëvacueerde klanten en werknemers kunnen niet meer bij hun auto komen en wachten achter de politie-afzetting.

Jumbo Groningen ontruimd

Begin vorige maand werd bij een vestiging van Jumbo in de stad een explosief gevonden, maar dat werd op tijd onschadelijk gemaakt. Bij een andere Jumbo in de stad ontplofte vorig weekend wel een explosief. Dat veroorzaakte schade aan een kozijn.

De politie zei afgelopen week dat die twee zaken waarschijnlijk met elkaar te maken hebben en besloot alle Jumbo-supermarkten in Groningen extra in de gaten te houden.

Camerabeelden

Er zijn camerabeelden van de vermoedelijke dader van vorig weekend. De beelden zouden komende dinsdag worden vertoond in Opsporing Verzocht, maar de politie wil ze nu zo snel mogelijk openbaar maken.

Vanwege de bommelding van vandaag zijn ook een deel van het Euroborg-stadion, een sportschool en een school ontruimd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl