Het winkelpand van Kruidvat in Zuidlaren ging in vlammen op
NOS Nieuws

Ingeslagen bliksem veroorzaakt her en der schade

De zware onweersbuien die over het land zijn getrokken, hebben gisteravond op enkele plaatsen schade aangericht. Een Kruidvat-filiaal in het centrum van het Drentse dorp Zuidlaren brandde helemaal uit. Volgens de brandweer ontstond de brand op het dak, dat waarschijnlijk werd getroffen door de bliksem.

In Nunspeet sloeg de bliksem in een schuur met kalveren in. Er ontstond veel rook en een deel van de schuur werd ontruimd. De brandweer wist de brand binnen een uur te blussen. De kalveren bleven ongedeerd.

Elders in Gelderland brak brand uit in een woning met een rieten kap in Laren. De brandweer had grote moeite om het vuur te bestrijden. Op het moment van uitbreken van de brand was er niemand thuis. Het huis is voorlopig onbewoonbaar, maar blijft volgens de brandweer wel behouden.

In het Friese Hurdegaryp werden een boom en een stoep met daaronder een gasleiding getroffen. De gasleiding vloog daarop in brand. De brandweer had het vuur na een kwartier onder controle.

In Zaamslag bij Terneuzen ontstond door blikseminslag een kleine brand in een rijtjeshuis. Niemand raakte gewond.

Overlast door onweer

Ook het treinverkeer heeft last van het onweer: tussen Deventer en Zutphen rijden geen treinen door blikseminslag. Ook zijn er op meerdere plaatsen sein- en wisselstoringen, zoals bij Gouda.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl