NS-topman Timo Huges
NOS Nieuws

NS-directeur Huges per direct weg

Topman Huges is per direct opgestapt bij NS. Hij werd vandaag door minister Dijsselbloem ontboden op het ministerie. NS heeft bekendgemaakt dat hij zijn ontslag heeft aangeboden omdat de raad van commissarissen het vertrouwen in hem heeft opgezegd. Hij krijgt geen vertrekvergoeding.

NS stelt dat Huges in het onderzoek naar de onregelmatigheden bij Qbuzz onjuiste en onvolledige verklaringen heeft afgelegd.

Uit het onderzoek bleek dat NS-dochter Qbuzz tijdens de bieding voor de OV-concessie in Limburg een oud-medewerker van concurrent Veolia via een schijnconstructie in dienst had genomen. Deze oud-Veolia-medewerker gaf Qbuzz vertrouwelijke informatie van Veolia.

Non-actief

De betrokken bestuurders van Qbuzz zijn direct op non-actief gesteld. Enkelen van hen beweerden dat Huges op de hoogte was van de onregelmatigheden. Ook zeiden zij instructies ontvangen te hebben om niet volledig mee te werken aan het onderzoek.

Uit informatie die NS daarna heeft gekregen is twijfel ontstaan over de verklaringen die Huges zelf aan de onderzoekers heeft gegeven. Daarop heeft de Raad van Commissarissen het vertrouwen in hem opgezegd. De staat als aandeelhouder heeft hiermee ingestemd.

NS stelt dat de zaak nader zal worden onderzocht tot de onderste steen boven is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl