Robin van Persie in Noordwijk
NOS Voetbal

Waar ligt de toekomst van Van Persie?

Het zijn spannende en onzekere weken voor Robin van Persie. De Engelse voetbalcompetitie is al twee weken afgelopen en toch moet de aanvaller de komende weken nog flink aan de bak. Eerst met Oranje in de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd van volgende week in Letland. Daarna aan de onderhandelingstafel.

Volgend jaar zomer loopt het contract van Van Persie af in Manchester. Dan is dit het moment om de knoop door te hakken: verkopen en een transfersom innen of verlengen. Het gesprek met de clubleiding staat al in de agenda.

Kritiek

Er was afgelopen seizoen veel kritiek op Van Persie. "Eigenlijk is het wel een compliment als mensen kritiek op je hebben terwijl alleen Wayne Rooney vaker dan ik voor Manchester United heeft gescoord", zei Van Persie deze week in Noordwijk. "Maar ik heb wel cruciale kansen gemist die er in andere jaren wel in gingen", geeft hij ook eerlijk toe.

Misschien daarom wel koos zijn clubtrainer Louis van Gaal anderhalve maand geleden niet meteen voor Van Persie toen de aanvaller was hersteld van een enkelblessure. "Ik was beschikbaar, maar speelde niet", besefte de topschutter aller tijden van Oranje. "Ja, dat was nieuw voor mij. Apart ook."

Beslissing

Wie Van Persie deze week goed beluistert, ziet een toekomst buiten Manchester aankomen. "Veel spelen is voor mij belangrijk. Ook richting het Europees kampioenschap. Spelen wil ik sowieso."

Maar er speelt nog iets anders. "Het is voor mij ook een ander seizoen geweest dan voor Gregory van der Wiel, die voor hoofdprijzen speelde. Wij ontbraken in de Champions League en deden niet mee om de titel. Geruchten zijn er volop. Als ik ze moet geloven, dan komen er 35 nieuwe spitsen en gaan er veertig weg. Maar ik heb nog geen nieuws."

Juventus

Volgens de Italiaanse media staat Van Persie bovenaan het lijstje bij landskampioen Juventus. Toeval of niet, Van Persie gaat zaterdagavond tijdens de Champions League-finale vooral kijken naar de Italianen, zo zei hij deze week. "Ik ben vooral benieuwd naar Juventus. De kracht van Barcelona is bekend. Ik ben benieuwd of Juventus zich daartegen kan wapenen."

"Ik heb nog steeds veel contact met Patrice Evra. Ik weet hoeveel kracht er in Juventus zit. Die jongens trainen zo hard. Zelfs na een wedstrijd lopen ze nog uit. En je ziet hoe ze het veld op gaan. Ze schreeuwen en pakken elkaar vast. Dat moet je eens vergelijken met hoe het er bijvoorbeeld in Nederland aan toe gaat. Wij zeiden soms zachtjes 'succes' tegen elkaar. Juventus heeft kracht genoeg om het negentig of 120 minuten vol te houden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl