Een eerste-klascoupé ANP

De fractievoorzitter van de Gelderse VVD-fractie heeft spijt van zijn uitspraak dat zijn partij niet tweede klas wil reizen in de trein. "Als ik me had gerealiseerd dat het zo'n ophef zou veroorzaken, had ik de opmerking niet gemaakt", zei hij tegen Omroep Gelderland.

Hans de Haan zei dat de VVD-Statenleden in Gelderland alleen eerste klas in de trein willen reizen en dat ze daar recht op hebben. De landelijke VVD nam afstand van die uitspraak.

Nu komt De Haan terug van zijn uitspraak: "Dan ga ik als het nodig is tweede klas reizen, maar eigenlijk reis ik nooit met de trein", zegt de fractievoorzitter. "Het is me geen politiek probleem waard."

'Niet moeilijk doen'

In eerste instantie hadden alle Statenleden een ov-kaart voor de eerste klas gekregen, maar onder druk van de SP en GroenLinks is besloten dat een kaart voor de tweede klas voldoende is voor de Statenleden. 

De VVD-fractievoorzitter vond dat de Statenleden recht hebben op een eerste-klaskaartje, omdat ze hun werk doen voor de burger en niet voor henzelf. VVD-partijvoorzitter Henry Keizer noemde die uitspraak "een VVD'er onwaardig". 

VVD-fractievoorzitter Hans de Haan in Gelderland heeft geen zin om tweede klas te reizen VVD

STER reclame