Bas Verwijlen
NOS Sport

Verwijlen verruilt bondscoach voor vader

Schermer Bas Verwijlen keert terug onder de hoede van vader Roel. De 31-jarige Brabander ziet geen toekomst meer in de samenwerking met bondscoach Gabor Salamon.

"Verwijlen kiest ervoor om zijn eigen weg te volgen. Roel Verwijlen zal Bas vanaf nu weer trainen en coachen. De KNAS wenst Bas veel succes bij de komende toernooien", luidt een verklaring van de schermbond.

Verplichte keuze

De schermbond en NOC*NSF meenden vorig jaar dat het beter was als Verwijlen niet meer door zijn vader Roel getraind zou worden, maar door Salomon. Tegen de zin in van Verwijlen.

In één keer verplicht worden om met een andere coach te werken... Daar kan ik niet positief over praten.

Bas Verwijlen bij de NK in april

"Dat was even wennen, maar we hebben ons erbij neergelegd", zei Verwijlen twee maanden geleden bij de NK. "Ik train nu meer op techniek en kracht in plaats van dat ik tactisch en op gevoel scherm. Dat is een omslag."

"Ik heb 25 jaar met de beste bondscoach mogen werken die Nederland ooit heeft gehad. En dan in één keer verplicht worden om met een andere coach te werken... Daar kan ik niet positief over praten."

Verwijlen vindt vader Roel de beste bondscoach

Successen

Verwijlen heeft er nu dus voor gekozen om terug te keren bij zijn vader, een erkende schermleraar en oud-bondscoach. Onder zijn leiding pakte hij in 2005 brons bij de WK in Leipzig, in 2011 zelfs zilver.

De veelvoudig Nederlands kampioen strandde op de Olympische Spelen van 2008 in de kwartfinales, vier jaar later in Londen bleef de medaillekandidaat steken in de achtste finales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl