Getty Images
NOS Nieuws

Arrestatiegolf in Italië voor fraude met vluchtelingengeld

  • Rop Zoutberg

    Correspondent Italië

  • Rop Zoutberg

    Correspondent Italië

In Italië zijn 44 mensen aangehouden tijdens een grote politieoperatie tegen de georganiseerde misdaad. De verdachten zouden misbruik hebben gemaakt van fondsen die bestemd zijn voor de opvang van immigranten.

Het is voor de tweede keer in een half jaar tijd dat Italiaanse justitie een reeks arrestaties uitvoert tegen verdachten die zich verrijken aan de vluchtelingenstroom.

Politici

De arrestaties waren in de regio Lazio, op Sicilië en in de Abruzzen, ten westen van Rome. Onder de arrestanten bevinden zich lokale politici, zakenlui en criminelen. Ook een regionaal bestuurder is aangehouden.

De verdachten verdeelden volgens het OM de lucratieve contracten voor de opvang van immigranten. Justitie spreekt van een groot netwerk dat zich de afgelopen jaren uitsluitend richtte op de publieke geldstromen bestemd voor de vluchtelingen.

Schok

Eind vorig jaar werd een eerste groep verdachten aangehouden die van vergelijkbare misdaden werd verdacht. De aanhoudingen veroorzaakten een schok in de Italiaanse hoofdstad vanwege de omvang van de georganiseerde misdaad in de stad. Het proces tegen deze eerste groep van 33 mensen start in november.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl