Schippers gaat vol voor de sprint

De meerkamp of toch de sprint? Het voelde voor Dafne Schippers als kiezen tussen je twee kinderen. "Het was een lastige periode, ook best wel emotioneel", vertelt de atlete. "Maar ik ga voor de sprint, simpelweg omdat ik dat leuk vind."

Die keuze maakte Schippers woensdag wereldkundig tijdens een persconferentie. Maandenlang dubben ging eraan vooraf. Haar fysieke gesteldheid speelde daarin ook een belangrijke rol. "Al vijf jaar lang krijg ik bij elke meerkamp al bij onderdeel twee last van mijn knie. Op een gegeven moment is de lol ervanaf."

Mentaliteit

Bovendien is Schippers naar eigen zeggen gemaakt voor de sprint. "Het zit in mijn natuur. En die alles-of-niets-mentaliteit heb ik wel. Als ik achter dat blok sta wil ik winnen. Bij de meerkamp heb je zeven onderdelen, dat duurt allemaal wat langer."

Die twee gouden medailles op de 100 en de 200 meter sprint, vorige zomer bij de EK in Zurich, dat was voor Schippers puur genieten. "Iedere race was een feestje om te lopen", zegt de Utrechtse, die in mei bij de FBK-games in Hengelo haar Nederlands record op de 100 meter aanscherpte naar 10,94.

Schippers is al zeker van deelname aan de 100 meter sprint bij de WK in Peking en de Olympische Spelen van Rio in 2016.

Schippers: een enorme opluchting

STER reclame