1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Sport

Schippers kiest voor sprint in Rio

Schippers: een enorme opluchting

Dafne Schippers richt zich vanaf nu op de sprint. De 22-jarige atlete zal in ieder geval tot en met de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 op de 100 en 200 meter uitkomen.

Dat maakte Schippers bekend op een speciale persconferentie in Utrecht. De atlete nam haar beslissing nadat ze afgelopen weekeinde de meerkampwedstrijd in Götzis niet kon voltooien. Schippers ondervond daar veel last van een knieblessure. Om geen onnodige risico's te lopen, besloot ze daarom voortijdig de wedstrijd te beëindigen.

Door de gebeurtenis in Götzis heeft Schippers eerder dan gepland een keuze gemaakt tussen de sprint en de meerkamp. Aanvankelijk wilde de atlete haar beslissing later bekendmaken, omdat ze nog twee wedstrijden in de Diamond League wilde afwachten.

Schippers heeft keuze 'al een beetje' gemaakt

Multi-talent

Schippers geldt als een multi-talent in de atletiek. Van oorsprong ligt haar hart bij de meerkamp, maar ze is ook Nederlands snelste sprintster. In 2013 veroverde ze brons op de zevenkamp bij de WK in Moskou, maar daarna concentreerde ze zich meer op de sprintnummers. 

Dat leidde tot drie Europese titels en anderhalve week geleden dook ze als eerste Nederlandse onder de magische grens van 11 seconden op de 100 meter. Tijdens de FBK-games in Hengelo klokte ze 10,94. 

Met die tijd is ze al zeker van deelname aan de 100 meter op de WK later dit jaar in Peking en op de Spelen van Rio 2016. 

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl