Wilders bij de uitreiking van de cartoonprijs
NOS Nieuws

Geen Mohammed-cartoons in Tweede Kamer

Er komt geen tentoonstelling met Mohammed-cartoons in het gebouw van de Tweede Kamer. Het Presidium, het dagelijks bestuur van de Kamer, heeft het verzoek van PVV-leider Wilders daartoe afgewezen.

Volgens het Presidium voldoet de expositie niet aan de criteria die de Tweede Kamer zelf heeft vastgesteld.

Wilders deed een aanvraag om de zogeheten "Garland-cartoons' te tonen in het Kamergebouw. Het gaat om tekeningen die meedongen naar een prijs. Toen Wilders vorige maand de prijs uitreikte in Garland in Texas, openden twee radicale moslims het vuur op aanwezige agenten.

Niet controversieel

Volgens het Presidium moeten exposities in het Kamergebouw gaan over de taak en de werkwijze van de Kamer. Ze mogen geen platform zijn voor individuele (partij)politieke statements. Verder mag het onderwerp niet controversieel zijn of aanstootgevend.

"De inhoud is neutraal en zonder voorkeuren of meningen, want het Tweede Kamergebouw is dé ontmoetingsplek van alle significante politieke stromingen in Nederland", staat in de criteria.

Geert Wilders is teleurgesteld over het besluit van het Presidium. Hij wil de Mohammed-cartoons nu tonen in de zendtijd voor politieke partijen op televisie.

Wilders is teleurgesteld

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl