Willem-Alexander achter de draaitafel
NOS Nieuws

'DJ Willem-Alexander' draait house in Chicago

Chicago kreeg gisteren hoog bezoek. Willem-Alexander en Máxima waren in de stad om te praten over handel. Ze hadden een ontmoeting met Amerikaanse investeerders, een diner met zakenmensen en er was aandacht voor een bijzonder Nederlands exportproduct: house.

"Housemuziek is een van de mooiste dingen die Chicago deze wereld heeft gegeven. En zoals jullie weten is deze muziek ook behoorlijk populair in ons land", zegt de koning tijdens het diner. "Nederland heeft een aantal wereldberoemde dj's voortgebracht. Vanavond krijgen jullie een voorproefje, in het Pritzker Pavilion."

Koning en koningin op dancefeest in Chicago

Dit is een hoogtepunt. Wat moet er nu nog gebeuren?

Sunnery James

Tijdens het evenement draait het Nederlandse duo Sunnery James en Ryan Marciano. "We staan overal voor zo'n 50.000 man te draaien, dit is dus eigenlijk een heel klein feestje", waarmee James doelt op het evenement in Chicago. "De housemuziek is hier tot stand gekomen en dan komen de koning en koningin langs. Dit is een van de hoogtepunten in je carrière. Wat moet er nu nog gebeuren? Het is fantastisch."

Het koninklijk paar blijft niet aan de zijlijn staan. Samen met James draaien ze nog even een plaatje voor het uitzinnige publiek. Ook de burgemeester van Chicago staat op het podium.

"Dit maak je niet vaak mee. Ik had niet verwacht dat het zo los zou gaan", zegt Duncan Stutterheim, medeoprichter van entertainmentbedrijf ID&T. "House is een echt exportproduct geworden. En een met een koninklijk tintje vanaf nu"

De selfie die Sunnery James maakte op het podium

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl