Skiër filmt hoe hij 'door de sneeuw' zakt

Je eigen ongeluk filmen en daarna ook nog je eigen redding. Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze dat hebben gedaan, maar Benjamin Spilthooren uit Frankrijk wel. Hij was met vrienden in Zwitserland gaan skiën op een gletsjer. Camera op de helm en gaan.

Althans, dat was de bedoeling. Spilthooren skiede als laatste van de groep naar beneden vanaf 4200 meter hoogte, om de rest goed in beeld te krijgen.

Maar toen hij een moment stilhield, registreerde de camera hoe Spilthooren als het ware door de sneeuw zakte. Op de camerabeelden is te zien hoe de ski's omhoog komen, omdat Spilthooren achterover in de sneeuw valt en een meter lager terechtkomt. Even later glijdt hij nog eens 5 à 6 meter naar beneden.

Roepen

Op de Franse televisie vertelde Spilthoorn dat hij dacht dat zijn dagen waren geteld. De Fransman riep naar zijn vrienden, maar hij was bang dat het geluid zou worden gedempt door de sneeuw.

Dat viel uiteindelijk mee, want na een half uur vonden zijn vrienden Spilthooren terug en hielpen ze hem uit zijn benarde positie. Spilthooren heeft niets aan het ongeluk overgehouden.

STER reclame