Arriva is vanaf 2016 verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Limburg ANP

Arriva gaat in de periode 2016-2031 het complete openbaar vervoer in Limburg verzorgen. De gunning aan NS-dochter Abellio wordt ingetrokken. Er komt dus geen nieuwe aanbesteding.

In februari was besloten om de aanbesteding aan Abellio te gunnen. Vanaf december 2016 zou de NS-dochter verantwoordelijk worden voor het busvervoer en vier regionale spoorlijnen in Limburg.

Later bleek dat Abellio vals had gespeeld en vertrouwelijke informatie van een ex-medewerker van concurrent Veolia had ontvangen. De aanbesteding gaat daarom nu naar de nummer 2 van de aanbestedingsprocedure, Arriva.

'Logische keuze'

Volgens de verantwoordelijke gedeputeerde, Patrick van der Broeck was de keuze voor Arriva logisch. "Abellio had dit bod niet mogen doen op basis van de door hen verkregen informatie. We komen dan als vanzelf uit bij Arriva, de tweede partij die ook meer bood dan wij vroegen. Het openbaar vervoer in Limburg gaat er hiermee voor de reizigers op vooruit."

De provincie Limburg wil de schade die door Abellio is geleden gaan verhalen. Van der Broeck: "We gaan onderzoeken welke schade we hierdoor lijden, want dat er hierdoor schade geleden is staat buiten kijf. Bij wie we de schade gaan neerleggen is nog niet duidelijk."

STER reclame