Geurt Visser Geurt Visser

In Den Helder is een wethouder ontslagen nadat hij in opspraak was geraakt omdat hij seksueel getinte berichten aan vrouwelijke collega's had gestuurd. Geurt Visser van de Stadspartij werd in een speciaal ingelaste raadvergadering weggestemd.

Visser nam vorige week zelf ontslag. De wethouder noemde toen de hoge werkdruk als reden. "De reistijd en de afstand tot mijn gezin zijn een zwaardere belasting dan ik had ingeschat."

Later kwam hij terug van zijn beslissing vanwege "ontwikkelingen die van invloed zijn op dit besluit". De gemeente Den Helder zei daarop dat Visser niet te handhaven was vanwege "onwelvoeglijk gedrag" richting vrouwen.

De wethouder deed op zijn beurt aangifte tegen collega-bestuurders omdat zij zonder dat hij het wist op zijn telefoon hadden gekeken. Visser was al vaker aangesproken op zijn gedrag naar vrouwelijke collega's.

De gemeenteraad noemde de situatie vanavond onwerkbaar en sloot terugkeer van de wethouder uit. 18 van de 29 raadsleden stemden voor het vertrek van Visser.

Wethouder weggestuurd in Den Helder

STER reclame