1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

'Limburg gunt ov-concessie aan Arriva'

Vervoerbedrijf Arriva gaat zeer waarschijnlijk het openbaar vervoer in Limburg verzorgen. Omroep L1 meldt dat op basis van "betrouwbare informatie".

De aanbesteding voor het ov in Limburg was gewonnen door NS-dochter Abellio, maar later bleek dat dat bedrijf had gefraudeerd. Volgens L1 heeft de provincie nu besloten om de ov-concessie voor de periode 2016-2031 te gunnen aan de nummer twee van de aanbestedingsprocedure, Arriva. Een nieuwe aanbesteding is daarmee van de baan. Het provinciebestuur zou het besluit morgen presenteren.

Als Arriva inderdaad de concessie krijgt, mag het vanaf volgend jaar het busvervoer en vier regionale spoorlijnen in Limburg exploiteren. Het gaat onder meer om de treinverbindingen Maastricht-Kerkrade en Roermond-Nijmegen.

Noord- en Oost-Nederland

Arriva verzorgt nu al streekvervoer in Noord- en Oost-Nederland. Ook op de spoorlijn van Dordrecht naar Geldermalsen rijden Arriva-treinen.

Eind april werd bekend dat Abellio en dochterbedrijf Qbuzz vertrouwelijke informatie hadden gekregen van een oud-directeur van Veolia. Dat bedrijf is nu nog verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Limburg. De provincie wilde daarna af van het contract met Abellio.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl