Google's My Account is een nieuwe plek om privacy- en beveilingsinstellingen te doorlopen Google

Privacy is net als pensioenen: iedereen vindt het belangrijk, maar niet veel mensen zijn er echt mee bezig. In een poging dat te veranderen introduceert Google vandaag een nieuwe website, waar gebruikers al hun privacy- en beveiligingsinstellingen kunnen nalopen. Ook is er een site die antwoord moet geven op vragen over privacy.

De site, met de naam My Account, biedt check-ups waarbij bijvoorbeeld de privacyinstellingen van Google-producten als YouTube en Maps worden weergegeven. Ook kunnen gebruikers instellen dat ze liever algemene advertenties zien in plaats van advertenties die gebaseerd zijn op surf- en mailgedrag.

Google wil duidelijk maken dat het bedrijf nooit klantgegevens doorverkoopt Google

Net als Facebook heeft ook Google nu een site waar in gewoon Nederlands meer informatie wordt gegeven over wat voor gegevens het bedrijf van zijn gebruikers verzamelt, hoe versleuteling werkt en waar instellingen veranderd kunnen worden. Google legt hier onder meer uit dat het bedrijf, overigens net als Facebook, nooit klantgegevens doorverkoopt aan derden.

College Bescherming Persoonsgegevens

Momenteel doet de Nederlandse privacywaakhond, het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP), onderzoek naar de privacyvoorwaarden van Google.

Eén van de bezwaren van het CBP is dat Google onvoldoende uitlegt welke persoonsgegevens door de verschillende Google-diensten worden gebruikt. De nieuwe privacy-site gaat daar wel op in, maar het is de vraag of er wat het CBP betreft genoeg details worden gegeven.

STER reclame